Gara de Nord a devenit spaţiu cultural, printr-un recital al lui Alexandru Tomescu

alexandru-tomescu-gara-de-nord-2-victor-ciupuliga

foto – Mediafax
articol – Diana Parvulescu – Mediafax

Gara de Nord din Bucureşti a fost transformată joi, preţ de o jumătate de oră, în spaţiu cultural, călătorii putând asculta muzica celebrului compozitor George Enescu, într-un scurt recital susţinut de Alexandru Tomescu la vioara Stradivarius Elder-Voicu, cu ocazia Zilei Feroviarilor.

Joi, la ora 12.00, Alexandru Tomescu intra pe peronul Gării de Nord pentru a încânta călătorii cu piesele compozitorului George Enescu, interpretate la vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Astfel, persoanele care s-au aflat joi în Gara de Nord, între orele 12.00 şi 12.20, au devenit oaspeţii feroviarilor la ziua aniversară, una specială, care a fost sărbătorită într-un stil clasic, în acordurile unei viori Stradivarius.

Peste 100 de persoane s-au oprit pentru a-l asculta, preţ de câteva minute, pe celebrul violonist Alexandru Tomescu, care, după scurtul recital, a acordat mai multe autografe.

Prima administraţie feroviară de stat din România a luat naştere la data de 23 aprilie 1880, printr-un decret semnat de principele României Carol I şi I. C. Brătianu.

La o distanţă istorică de 119 ani, mai exact în anul 1999, la iniţiativa Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” – SA, Ziua Feroviarilor a devenit festivă, printr-o hotărâre de Guvern, şi este celebrată anual pe data de 23 aprilie.

articol preluat de pe http://m.mediafax.ro


sursa – https://m.youtube.com