Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Marș Verde Pentru Cartierul Floreasca

aprilie 2, 2016 @ 11:00 - 13:00

Marș Verde Pentru Cartierul Floreasca
foto si articol: facebook.com

Grupul de Inițiativă Civică Floreasca organizează, în data de 2 aprilie 2016, un marș de protest ce are ca scop sensibilizarea autorităților publice cu privire la dezvoltarea urbană haotică din cartierul bucureștean Floreasca.

Printre motivele principale ale acestei acțiuni de protest, organizatorii și participanții la marș menționează:
- Salvarea identității cartierului Floreasca.
- Stoparea dezvoltării urbane necontrolate din ultimii ani.
- Absența unei consultări publice reale legate de construcțiile preconizate sau deja ridicate în perimetrul cartierului.
- Consecințele nefaste pentru cartier în particular, precum și pentru orașul București în general

Parcul Verdi a fost retrocedat. Din cele 16 hectare inițiale, mai sunt verzi doar 5,6, și acelea retrocedate.

Odată cu realizarea construcțiilor propuse în Calea Floreasca, nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m și 75 m în imediata vecinătate a Halelor Ford – monument istoric de clasa A), precum și a altor blocuri în Parcul Verdi și în zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 mașini pe zi la ora actuală), va crește în continuare. La fel și impactul negativ asupra mediului, asupra infrasctructurii deja insuficiente și, în final, a calității vieții locuitorilor, actuali proprietari, dar și chiriași, din cartierul Floreasca și zonele învecinate.

Vă așteptăm, cu mic cu mare, prieteni vechi și noi! Ne vom recunoaște usor, fiindcă vom purta ceva verde.

articol preluat de pe: facebook.com

Semnati petitia VERDE DE VERDI – O CAMPANIE CIVICĂ PENTRU RECUPERAREA PARCULUI VERDI

Parcul Verdi a fost înființat de G.M. Negroponte, ultimul mare proprietar al moșiei Floreasca și a avut inițial o suprafata de 17 hectare. În prezent, suprafața parcului este de doar 5,6 ha și este în continuare gazda unui habitat natural de excepție (copaci de peste 80 de ani, diverse specii de pasari, veverite și dihori) – o mică pădure în inima capitalei.

Acum însă parcul se află în pericol de dispariție: întreaga suprafață a parcului a fost parcelată și retrocedată, iar noii proprietari presează autoritățile, prin instanțele de judecată, să le fie eliberate autorizațiile de urbanism sau de îngrădire, ceea ce va duce la defrișarea masivă și apariția de imobile.

Toate acestea într-un cartier în care suntem deja sufocați de construcții, de trafic și de poluare. Sectorul 2 deține cel mai mic procent de spatiu verde/locuitor – 12,43mp în anul 2011 în vreme ce normele europene în vigoare prevăd minim 26 mp de spațiu verde pentru un singur locuitor.

Haideti să salvăm parcul care ne-a susținut vreme de 80 de ani. A venit timpul ca noi să îi fim alături!

Semnati petitia VERDE DE VERDI – O CAMPANIE CIVICĂ PENTRU RECUPERAREA PARCULUI VERDI

autor: Grupul de inițiativă Floreasca

destinatar: Primăria Municipiului București

Către,
Primăria Municipiului București
În atenția Primarului General Interimar al Capitalei – Domnul Răzvan Sava

Ca semnatar al acestei petiții mă alătur inițiativei Grupului de Inițiativă Floreasca și locuitorilor municipiului București, plătitori de taxe și impozite, care vă solicită, stimate Domnule Primar Intermiar, următoarele:

- introducerea în domeniul public al municipiului București a suprafaței de teren de aproximativ 5,6 ha, reprezentând Parcul Verdi situat în sectorul 2, care să fie conservat ca grădină publică;

- în scopul de mai sus, vă rugăm să demarați procedura de declarare a Parcului Verdi de utilitate publică și să cereți Ministerului Mediului să dispună exproprierea suprafeței parcului (vezi cazul Costică Constanda – Parcul Bordei).

Măsurile de mai sus, alături de alte soluții pe care autoritățile le pot imagina pentru acest parc, trebuie să aibă ca rezultat redarea parcului Verdi către publicul larg, așa cum a fost gândit de proprietarul inițial.

Considerăm că păstrarea și conservarea Parcului Verdi ca parc este imperativă, întrucât prin vegetația și mini-fauna existente, într-o zonă care, prin moștenirea lăsată de G.M. Negroponte și prin grija Primăriei Capitalei, poate deveni o ’’pompă’’ de oxigen pentru primenirea aerului poluat, va fi în beneficiul tuturor locuitorilor capitalei!

Bucureștiul, cu cele peste un milion de vehicule poluante are mare nevoie, stimate Domnule Primar, de păstrarea fiecărui metru pătrat de spațiu verde, ca în fiecare capitală europeană civilizată și, mai mult, așa cum prevăd normele europene în vigoare, să atingă suprafețele minime de vegetație impuse pentru o capitală de dimensiunile Bucureștiului.

Semnati petitia VERDE DE VERDI – O CAMPANIE CIVICĂ PENTRU RECUPERAREA PARCULUI VERDI

articol preluat de pe: facem.de-clic.ro

Protest în Floreasca. Cetăţenii cer stoparea abuzurilor imobiliare din cartier

Detalii

Data:
aprilie 2, 2016
Timp:
11:00 - 13:00
Event Categories:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/559508904225280/

Locaţie

Parcul Verdi– Str. Chopin – Str. Garibaldi – Str. Bizet – Str. Ghiță Pădureanu – Calea Floreasca – Lacul Floreasca – Halele Ford/Automatica
Cartierul Floreasca, Bucuresti, România

Organizator

Grupul de Inițiativă Civică Floreasca
Website:
https://www.facebook.com/grupulfloreasca/

Lasa un comentariu