Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Marș pentru oprirea fumatului în spații publice închise

decembrie 12, 2015 @ 12:00

Marș pentru oprirea fumatului în spații publice închise
foto si articol: facebook.com

Cerem Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor intocmirea raportului si programarea legii 349 pentru votarea in plenul Camerei inainte de Sarbatori, pentru a putea intra in vigoare in primul trimestru al anului viitor.

Ne intalnim la ora 12.00 in alveola dinspre Parcul Izvor, apoi marsaluim pe trotuarul din jurul Palatului purtand masti chirurgicale.

palatul parlamentului

IN AL DOISPREZECELEA CEAS, DOCTORUL BUICU, PRESEDINTELE COMISIEI DE SANATATE, ARE OCAZIA SA RESPECTE IN SFARSIT JURAMANTUL HIPOCRATIC OPRIND TERGIVERSARILE RAPORTULUI LEGII 349 SI INTERVENTIILE INDUSTRIEI TUTUNULUI IN PROCESUL LEGISLATIV !

articol preluat de pe: facebook.com


Rezistența Urbană

Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a început să amâne și să tergiverseze legea anti-fumat în spații publice închise. Acum, când restaurantele se mută și se reorganizează, când este acordată deosebită atenție siguranței cetățeanului, ACUM este șansa noastră să aducem România în rândul celor 93 de țări care au interzis fumatul în spațiile publice închise.

Vrem să redeschidem orașul cu restaurante în care putem respira fără a ne irita pe căile respiratorii și la ochi.

Vrem ca lucrătorii din industrie să nu mai inhaleze echivalentul a mai multe pachete de tutun pe zi.
Vrem vrem ca drepturile tuturor să fie respectate într-un echilibru sănătos și echitabil. Este anotimpul pentru schimbare și modernizare.

Nu lăsați lobby-ul și interesele să ne stea în cale!

Rezistența Urbană


O scrisoare deschisă adresată tuturor

articol: roacc.ro

Numele meu este Gabriel Tatu-Chițoiu, am 63 de ani și sunt medic cardiolog la Spitalul de Urgență “Floreasca” București, Unitatea de Terapie Intensiva Coronarieni a Secției de Cardiologie. De aproape 30 de ani tratez pacienți cu boli cardiovasculare grave, în special pacienți cu infarct de miocard.

Va scriu astăzi, 5 Decembrie 2015, după terminarea serviciului meu de gardă. Motivul ? Discuțiile din ultimele zile asupra actualului proiect de modificare a legii 349/2002 în sensul interzicerii complete a fumatului în spațiile publice.

În urmă cu aproape o lună, în calitate de președinte al Societății Române de Cardiologie, am participat la ședința Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. O ședință care a finalizat într-un vot pozitiv al Comisiei în favoarea modificării corespunzătoare a acestei legi.

continuarea pe: roacc.ro

Detalii

Data:
decembrie 12, 2015
Timp:
12:00
Event Categories:
, ,
Etichete Eveniment:
Website:
https://www.facebook.com/events/1541419329482200/

Locaţie

Palatul Parlamentului
Str. Izvor, Nr. 2-4, 050563 Bucharest, Romania

Organizator

Coaliția România Respiră
Website:
http://romaniarespira.ro/

Lasa un comentariu