Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Dezbatere & lansare: Ghid de înființare a unui partid și participarea în alegeri

martie 3, 2016 @ 18:30 - 20:30

Dezbatere & lansare: Ghid de înființare a unui partid și participarea în alegeri
foto si articol: facebook.com

Un eveniment din cadrul Campaniei Politică fără Bariere organizat de ActiveWatch RomaniaAsociatia Civitas’99Funky CitizensCere Participare și Porţia de relaxare a cetăţeanului – ANBCC

————————–———————

Modificările legislative în domeniul electoral apărute pe parcursul anului 2015 au adus noutăți substanțiale care preconizăm că vor dinamiza viața politică din România. 

Posibilitatea înființării unui partid cu numai 3 membri reprezintă, în opinia noastră, unul din cele mai importante aspecte. Reversul medaliei constă în condițiile drastice impuse pentru o participare activă din partea acestora la următoarele scrutine electorale (locale, parlamentare, europarlamentare): numărul excesiv de mare de susținători necesar pentru prezentarea candidaturilor – din perspectiva organizațiilor membre ale Campaniei Politică fără Bariere – sau finanțarea prin subvenții de la bugetul de stat în funcție de voturile obținute.

Cum se înființează și desființează un partid, care sunt posibilele costuri pentru participarea la alegeri – de la finanțarea campaniei electorale și până la rambursarea cheltuielilor – sunt întrebări la care vom încerca să găsim răspunsuri, împreună cu jurnaliști, politicieni și activiști din mediul non guvernamental.

Vă așteptăm. Intrarea este liberă.

Acest eveniment este realizat prin proiectul „Dezvoltarea unei coaliții de ONG-uri preocupate de deschiderea competiției/pieței politice” si finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul „Dezvoltarea unei coaliții de ONG-uri preocupate de deschiderea competiției/pieței politice”susține Campania Politică fără Bariere. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţiwww.eeagrants.org . Conținutul opiniilor exprimate in aceasta dezbatere nu exprimă în mod necesar poziția granturilor SEE 2009-2014 sau a Fondului ONG

articol preluat de pe: facebook.com

Detalii

Data:
martie 3, 2016
Timp:
18:30 - 20:30
Event Categories:
, , ,
Website:
https://web.facebook.com/events/442341569296944/442875955910172/

Locaţie

CARE Cafe
Olari no. 8, București, 024057 România
+ Harta Google
Website:
http://cafe.caregrup.ro/

Organizator

ActiveWatch
Website:
http://www.activewatch.ro/ro/acasa/

Lasa un comentariu