(Elvira Gheorghita) Patriarhia nu se opune construirii moscheii şi aşteaptă să primească la schimb teren la Istanbul

foto - Diana Zaharia/Mediafax Foto

foto – Diana Zaharia/Mediafax Foto
articol – Elvira Gheorghita – Mediafax
29 iulie 2015

Patriarhia Română a fost informată încă din 2005 despre construirea în România a unui lăcaş de cult pentru comunitatea musulmană şi nu are nimic împotriva ridicării moscheii, dar aşteaptă să primească un teren în Istanbul, unde să fie construit un centru de pelerinaj, cu capelă.

foto - AFP / Mediafax Foto

foto – AFP / Mediafax Foto

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX că trebuie respectat principiul reciprocităţii şi Biserica Ortodoxă Română să primească un teren în Istanbul, în condiţii similare celor în care a fost acordat terenul din Bucureşti pentru comunitatea musulmană.

“Încă din 2005, Patriarhia Română a fost informată de către autorităţi în legătură cu construirea, în România, a unui lăcaş de cult pentru comunitatea musulmană. Patriarhia Română a spus, încă de atunci, că nu are nimic împotrivă pentru construirea lăcaşului de cult, dar că trebuie respectat principiul reciprocităţii, respectiv să primească un teren în Istanbul, în condiţii similare”, a spus părintele Constantin Stoica.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat că, în prezent, există dialog între autorităţile române şi cele turce pentru obţinerea unui teren în Istanbul.

Cititi şi: Protocolul pentru construirea moscheii din Bucureşti a fost semnat – VIDEO

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/