Elevi români au câștigat medalii de argint si bronz la Olimpiada Internațională de Ştiinţe

130-620x400

foto – presalibera.net
articol – Cîrstea Ioana – presalibera.net

Elevi români au câștigat medaliile de aur și bronz la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educaţiei.

Echipa medaliată cu argint a fost alcătuită din Cristiana-Diana Diaconu şi Tudor Pipirig, ambii de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, respectiv Vlad-Gabriel Sîmbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). Medalia de bronz a fost obţinută de echipa în a cărei componenţă au fost elevii Maria Teodora Şerbana (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Paul Haidu-Gerea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Codrin Paul Oneci (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică -, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

Ediţia din acest an a competiţiei, desfăşurată în perioada 26 aprilie – 3 mai, la Klagenfurt (Austria) și a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

articol preluat de pe http://www.presalibera.net