Doi tineri din Dej vor să salveze muntele, “ultima resursă a României”

f2ed9d40-3d64-11e4-8591-85a1e01f69f9_cercetasi-1

Doi tineri cercetaşi în vârstă de 18 ani au străbătut Arcul Carpatic în 52 de zile cu scopul de a promova turismul montan din România.

Gabriel Gălbează şi Adrian Marton s-au întors ieri acasă, în Dej, după o expediţie de 1.050 de kilometri purtată sub mesajul “Salvaţi Muntele – Ultima Resursă a Romaniei!”.

“Suntem multumiţi că am reuşit să facem ceea ce ne-am propus şi le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi. Au fost şi zile mai grele, din cauza condiţiilor meteo, în rest nu am avut mari probleme. Avem o ţară minunată, care merită să fie vazută. Un alt proiect nu am stabilit încă, dar cu siguranţă va fi”, au declarat tinerii în vârstă de 18 ani, potrivit dejeanul.ro.

Cei doi membri ai Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, filiala Dej, s-au documentat în timpul expediţiei în legătură cu starea marcajelor turistice, a traseelor, curăţenia pe traseele de creastă, situaţia defrişărilor şi a păstoritului în zonele interzise şi consecinţele acestora.

Demersul lor a fost sprijinit şi monitorizat de jandarmii montani ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa — Năsăud.

articol preluat de pe https://ro.stiri.yahoo.com