(Valeriu Nicolae) CV-ul la control – Concluzia după cercetarea a 80 de CV-uri de deputați: Stat capturat! Parlamentul impostorilor

Valeriu Nicolae, antreprenor civic - foto preluat de pe ziare.com

Valeriu Nicolae, antreprenor civic

foto preluat de pe ziare.com
articol preluat de pe www.libertatea.ro*

19 august 2020

 

Valeriu Nicolae: ”Unele dintre CV-urile parlamentarilor sunt dincolo e sinistru”

Valeriu Nicolae, scriitor și activist pentru drepturile omului, a analizat peste 80 de CV-uri de deputați de la PNL și PSD. Concluzia: ”cele ale tinerilor parlamentari sunt sinistre, celelalte sunt, în zdrobitoarea lor majoritate, niște mizerii”.

Valeriu Nicolae a explicat în emisiune de ce a ajuns la această concluzie.

Astăzi am trecut prin CV-ul deputatei Ionela Viorela Dobrică, care a reușit să termine în 2012 ingineria civilă și tot în 2012 a fost angajată de Parlament în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

În mai puțin de șase luni a devenit președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, apoi subsecretar de stat și acum este în Parlament. Deci, la vârsta de 23 de ani, devine președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională fără să aibă niciun fel de experiență în domeniu și acum ne reprezintă în Parlament, în Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

Sunt siderante CV-urile, iar unele sunt dincolo de sinistru.

Parcursul e foarte simplu. La 19 ani sunt deja președini de ONG-uri sau directori au unor companii care nu au niciun angajat.

Un exemplu ar fi CV-ul unui domn devenit director general care a trecut firma ca și cum ar fi avut sute de angajați, dar în realitate nu are niciun angajat și întregul rulajul firmei a fost de două shaorma pe zi, 70 de euro pe lună. Acum este în Parlamentul României.

Toți urmează aceeași schemă. La 18-19 ani, cât timp sunt încă în liceu, sunt deja directori.

Apoi, fac o facultate de tot râsul, una dintre facultățile implicate în scandalul diplomelor false și după se mută brusc în poziții foarte înalte la stat.

Avem exemplul domnului care acum e șeful în Parlament al PSD, Alfred Simonis.

Toate CV-urile sunt așa, înnebunitor când îți dai seama că toți sunt la fel.

Am trecut repede prin peste 100 de CV-uri și meticulos prin peste 80. Până acum, am găsit doar un CV care este cât de cât acceptabil.

 

 

Am luat la rând CV-urile deputaților PSD. În primele 10 nu este niciunul care să nu fie impostor. Toți sunt vicelideri PSD.

Valeriu Nicolae: Situația nu este mai bună la PNL. Glad Aurel Varga și-a deschis nouă ONG-uri, toate fac același lucru și toate sunt finanțate de primăria domnului Falcă, din Arad.

Treaba asta se tot repetă, citești și simți la un moment dat că ești într-un film prost.

Astăzi m-am uitat pe CV-ul unui senator PNL. Omul are o firmă care din 2005 până în 2016 a avut zero angajați, zero rulaj și o datorie de 1.831 de lei. Omul ăsta primește brusc un contract de la Direcția Silvică din Suceava, de aproximativ 420.000 de lei, pe firma care nu avea nimic.

Dacă te uiți în CV-ul liderului PSD, Marcel Ciolacu, vezi că el a fost șomer până la 37 de ani. A făcut o bombă de facultate, care atunci nici nu era licențiată, pe care a început-o la 24 de ani. Mai greu își dau drumul geniile PSD.

Valeriu Nicolae: Este și la PNL un geniu, senatorul Ioan Bălan, care a terminat la 28 de ani liceul – Grupul Școlar Alimentar – și acum are 12 diplome universitare și postuniversitare, are două facultăți, trei masterate și un doctorat. Și dacă îl asculți, te îngrozești, dar ne reprezintă din partea PNL în Parlament.

Întrebarea este cum au putut oamenii ăștia, niște agramați, să își ia masterate la SNSPA sau la Facultatea de Sociologie. Aș fi foarte curios să citesc o teză de masterat a oricăruia dintre oamenii aceștia.

Impostura în Parlament nu doar că este acceptată, dar este încurajată.

Mă întreb ce fac SRI și președintele României.

Ar trebui ca fiecare dintre noi să fim mult mai responsabili și să nu acceptăm impostura.

Există doi jucători care ar putea să îi țină pe oamenii ăștia în frâu – presa și justiția.

 

 

Concluzia după cercetarea a 80 de CV-uri de deputați: Stat capturat! Parlamentul impostorilor

Am trecut atent prin peste 80 de CV-uri de deputați de la PNL și PSD. O parte dintre ei sunt tineri sau au intrat de tineri în politica mare, deputați înainte de 30 de ani. Nu am găsit încă un singur CV acceptabil.

CV-urile tinerilor PNL și PSD sunt sinistre. Celelalte sunt, în zdrobitoarea lor majoritate, niște mizerii. Care sunt argumentele mele?

Tinerii se nasc directori, rămân șefi în timpul facultății

În multe dintre CV-urile “speranțelor politicii”, încă de pe băncile liceului, deputații și deputatele noastre par a fi fost directori sau manageri.

 

 

În fapt, sunt firmele părinților sau ale rudelor, în general oameni implicați în “afaceri” care mai de care mai dubioase.

Următorul pas este o bombă de facultate pe bani la Drept și apoi un master plătit la o facultate cât de cât acceptabilă.

În timpul facultății au funcții pompoase de directori, directori generali și așa mai departe la firme care fie nu au nici un angajat, fie au un singur angajat și devin lideri politici la tineretul partidului și o poziție de consilier.

 

 

O facultate nu echivalează cu un curs de vară la acea facultate!

Mulți își trec în CV-uri universități bune ca și cum le-ar fi absolvit, în fapt au fost doar înscriși la ele sau au făcut niște cursuri de vară.

O bună parte dintre ei își trec în CV faptul că au fost la cursuri de masterat sau doctorat.

 

 

Asta înseamnă nu că au un masterat sau un doctorat, ci că doar s-au înscris la aceste cursuri fără a trece vreodată pe acolo, pe același model ca al Elenei Udrea, care era masterandă la Teologie.

Perioada de tranziție până ajung în Parlament este o vânătoare ilară de diplome, cursuri, funcții și titluri care de care mai pompoase, tâmpite sau dubioase.

Sunt destule cazurile în care tinerele speranțe în timp ce sunt directori generali la firme private, consilieri locali, șefi de organizație locală de tineret, directori de ONG-uri și membri în diferite AGA mai fac și o facultate, cursuri de leadership și cel puțin un master. Toate în același timp.

 

Liderul PSD Simonis: de la director de bar la director al Aeroportului Timișoara.

Șeful din Parlament al PSD, domnul Simonis, a trecut de la poziția de director la un bar, funcție pe care o deține din primul an de facultate, firmă cu zero angajați, la poziția de director la Aeroportul Timișoara. La nici 27 de ani. Singura lui calificare a fost liceul de sport și o bombă de universitate la Drept.

 

Varga, PNL, ajunge în șapte consilii de administrație

Înainte de a ajunge în Parlament la 30 de ani, domnul Glad Aurel Varga de la PNL înființează nouă ONG-uri toate finanțate de stat și este în șapte consilii de administrație. A absolvit o batjocură de universitate.

Sunt o mulțime de CV-uri îngrozitoare, mai ales la PSD. Oameni cu funcții importante în Parlament care termină liceul în șase ani sau la seral, în jurul vârstei de 30 de ani, care fac facultăți super dubioase la peste 40 de ani și a căror întreagă carieră este legată de firme-fantomă cu datorii la stat și sinecuri publice sunt lideri social democrați.

Ca să nu mai vorbim de legături directe cu fosta Securitate sau mafioți cunoscuți. Și, nu, nu sunt excepțiile CV-urile de felul ăsta, sunt regula.

 

Opoziție pentru DNA-ul pădurilor de la senatorii cu afaceri cu lemne

Familiile multora dintre deputații noștri sunt în funcții executive în tot felul de companii de stat cu legături cât se poate de evidente cu domeniul în care ei sau alte rude apropiate au afaceri de succes.

 

 

Afaceri ale căror încasări au explodat exact la momentul când oamenii aceștia dețin funcții politice importante.

Toți, dar toți cei pe care i-am descoperit a avea legături cu afacerile cu lemn s-au opus DNA-ului pădurilor.

Legături cu interlopi și cu fosta Securitate

Am trecut prin mai puțin de 20% din CV-urile din Parlament și am găsit deja doi deputați de la PSD care, după ce au lucrat la firme de pază cu legături foarte dubioase cu interlopi și fosta Securitate, au reușit să-și ia bacalaureatul cu mult după vârsta de 20 de ani.

Apoi au trecut din sinecură în sinecură și au ajuns nu numai să ocupe funcții incredibile pentru care nu au nici o calificare, dar sunt și șefii unor federații de sport din România.

Președintele Federației Române de Box, și secretarul PSD, domnul Cîtea, și viceliderul PSD Bontea sunt în această situație.

Cum de ajung să-și facă masterate la SNSPA niște semidocți?

Din toate CV-urile examinate până acum în detaliu, doar unul nu are cursuri dubioase. Majoritatea au terminat colegiul de diplome al lui Oprea.

La PSD, masteratele sunt, în general, la fundația creată de Preacinstitul Adrian Severin. Ceea ce duhnește rău este că după tot felul de bombe de universități, unii dintre deputați fac masterate la SNSPA sau la alte universități care aparent sunt bune, deși deputații în cauză, în majoritatea lor, sunt, evident, niște semidocți.

Niță, PSD, a terminat facultatea la 51 de ani

La PNL, domnul Bălan, după ce a reușit să își ia bacalaureatul la 28 de ani, în acest moment are 12 diplome universitare și postuniversitare și este doctor în Management.

Toate diplomele sunt de la universități foarte dubioase implicate în scandalul diplomelor false. Domnul Niță, de la PSD, termină și el o bombă de facultate la 51 de ani.

Mai avem un fost ministru PSD care a făcut într-un an opt certificări organizate de ministere în toate domeniile imaginabile. Ministru care, deși nu are mai mult de 5.000 de euro în conturi și cu datorii mari la bancă, are 325.000 de euro la un prieten viceprimar.

Firma tatălui domniei sale depinde de contractele de la primărie.

 

 

Viceprimarul PSD a împrumutat și el vreo 600.000 de euro după ce a primit împrumutul de la domnul acum deputat la ProRomânia și candidat la Primăria Constanța, domnul Titus Dobre.

De ce tac SRI și președintele Iohannis

Sunt foarte multe întrebări groaznic de incomode legate de cum am ajuns aici.

Cum SRI, probabil cel mai bine plătită instituție a statului, tace? Cât de tâmpite sau corupte sunt serviciile noastre de informații și cum e posibil să continuăm să acceptăm nivelul ăsta de impostură?

 

 

Cum poate SRI să susțină că apără Constituția și siguranța națională, când elitele noastre politice sunt nu doar lipsite de competență, ci șantajabile prin tot trecutul lor “academic” și profesional? Și ce nesiguranță națională mai mare există decât aceea ca oamenii din frunte să fie escroci, avansând prin sisteme corupte, care se autogenerează?

Cum e posibil ca președintele României, cel cu România Educată și normală, să nu zică nimic în condițiile în care mai toate CV-urile PSD-iste sunt sinistre și o mare parte a celor de la PNL sunt fraude evidente?

Cum e posibil ca niște agramați, prostovani să termine masterate la SNSPA sau la Facultatea de Sociologie? Cum e posibil ca niște oameni care au o slujbă de minimum opt ore pe zi în Parlament și mai fac lucruri care în mod normal le ocupă tot restul timpului rămas reușesc să-și ia doctorate?

Cum e posibil ca Parlamentul să investigheze toate cretinitățile posibile, dar nu impostura asta clară care este în văzul tuturor?

De ce presa nu scrie nimic despre unii dintre ei?

Posibile răspunsuri într-un articol viitor.

În fiecare zi pe website-ul “Nu tot ei” nutotei.ro public câte un CV.

 

* redacția nu-și asumă răspunderea pentru conținutul articolelor pe care le preia și care nu reprezintă producție originală proprie