Alianța 2020 USR PLUS – Vă mulțumim pentru încredere!

Alianța 2020 USR PLUS - foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

Alianța 2020 USR PLUS 

foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

 

27 mai 2019 – Voi sunteți eroii noștri!

Mii de români au rămas la ora 21:00 în afara secțiilor de vot, deși au stat la coadă ore întregi. În Italia, Spania, Marea Britanie și multe alte state din străinătate.

Ei sunt printre eroii votului de astăzi. Alături de cei 9 milioane de români care au reușit să voteze.

Umilința pe care au suportat-o azi românii din diaspora nu trebuie să mai repete niciodată. Pe ordinea de zi a Parlamentului se află deja proiectele pentru votul prin corespondență și votul electronic care trebuie rapid adoptate.

Alianța USR PLUS își ia angajamentul în fața românilor din diaspora să lupte pentru ca la următoarele alegeri toți românii să voteze, fără să stea la coadă.

Vă mulțumim!

Dacă ești unul dintre cei care azi au stat la coadă pentru a vota completează formularul de mai jos și vei primi un certificat de Erou la vot – https://www.usrplus.ro/erou

 

26 mai 2019 – Vă mulțumim pentru încredere!
Astăzi am scris istorie împreună!

 

Alianța 2020 USR PLUS - foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

Alianța 2020 USR PLUS – foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

 

25 mai 2019 – Vă mulțumim că ați fost alături de noi, în ciuda ploii, la ultimul miting al Alianței. Împreună cu candidații, a urcat pe scenă și Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European, care ne-a transmis că “Mă aștept ca mâine Alianța voastră să fie surpriza acestor alegeri.” Și așa va fi.

Mai sunt 24 de ore până la deschiderea urnelor, sună-ți prietenii, colegii, pe toți cei apropiați ție și îndeamnă-i să meargă la vot. Schimbarea este posibilă și depinde de noi.

Fiecare vot contează.
Votează Alianța 2020 USR PLUS, locul 2 pe buletinul de vot, și mâine vom scrie istorie împreună!

Foto: Steluța Popescu, Alex Negulescu

 

25 mai 2019 - De 30 de ani ni se pune aceeași placă: Nu sunt bani.

Nu avem spitale moderne pentru că nu sunt bani. Nu avem autostrăzi pentru că nu sunt bani. Nu avem educație de calitate pentru că nu sunt bani.

Dar în ultimii ani apariția presei independente și dezvoltarea societății civile ne-au arătat că dacă ne uitam în urmă, bani au fost. Dar au fost furați.

România nu este și nu a fost o țară săracă. Este o țară cu oameni săraci ținuți așa de o caracatiță de hoție, corupție și nepotism care a căpușat instituțiile statului la toate nivelurile.

Fără penali în funcții publice putem opri hoția.

De 2 ani PSD atacă instituțiile care ar putea să se lupte cu hoția generalizată din ultimii 30 ani, schimbă legislația astfel încât hoțiile lor să nu mai fie infracțiuni. Acum se luptă cu toată energia să oprească numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror general european pentru că știu că le va fi și mai greu să fure.

Fără hoție avem bani de spitale.

În fiecare an, Ministrul Sănătății are la dispoziție peste 250 de milioane euro pentru investiții dar PSD nu a construit niciun spital de la zero în toate guvernările pe care le-a avut. În 2016 Guvernul Cioloș a deblocat proiectele spitalelor regionale din bani UE care au fost abandonate de Guvernul PSD imediat ce a preluat guvernarea. De ce? Pentru că le era greu să-i fure.

Când banii nu dispar, apar dotările în spitale.

Fără hoție terminăm autostrăzile.

În ultimii 30 de ani, guvernele României nu au fost în stare să construiască o singură autostradă care să unească provinciile istorice, deși avea bani europeni disponibili special pentru asta, tot ce trebuia să facă era să îi ceară. Guvernele României însă au preferat să nu se folosească de ei pentru că în Europa 1Km are 1000 de metri nu 800 cât are în are în Teleormanul lui Dragnea.

Când blochezi șpăgarii, deblochezi autostrăzile.

Fără hoție putem avea școli mai bune.

Din 2008 până în prezent, deși legea spune că directorii de școli trebuie numiți prin concurs, acest lucru nu s-a întâmplat. În 2016 când Guvernul Cioloș a încercat să organizeze primul concurs pentru ocuparea posturilor de directori de școli, PSD-ul a reacționat vehement și a blocat inițiativa în Parlament pentru că nu vor să piardă controlul asupra școlilor ca să poată fura în continuare.

Când gonești rubedeniile, vin profesorii competenți.

Nu avem spitale moderne pentru că fură. Nu avem autostrăzi pentru că fură. Nu avem educație de calitate pentru că fură.

Trei români din patru consideră că ne îndreptăm într-o direcție greșită pentru că cei care ne conduc fură. Această direcție este dictată de hoția din ultimii 30 de ani.

Fără hoție ajungem departe.

Alianța 2020 USR PLUS - foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

Alianța 2020 USR PLUS – foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

 

 

24 mai 2019 - Am împărțit cu voi toate momentele prin care am trecut în această campanie, atât de-a lungul caravanei, când am străbătut toată țara, cât și aici, pe pagina noastră.

Ne-am bucurat de încrederea pe care ne-ați arătat-o prin semnăturile voastre de susținere și am ținut cont de fiecare dată de opiniile și propunerile pe care ni le-ați transmis în stradă sau în mediul virtual.

Suntem la fel, noi și voi: sătui de hoție, dornici de schimbare, însă optimiști că împreună putem schimba ceva!

Mulțumim că ați fost alături de Alianța 2020 USR PLUS. Am parcurs, însă, doar primele etape.

Acum a venit timpul ca voi să decideți. Mergeți la vot duminică și decideți parcusul țării noastre. Nu-ți lăsa soarta pe mâna altora. Votează!

 

 

 

 

23 martie 2019 – Conferință de presă a Alianței 2020 USR PLUS la Cluj cu Dacian Cioloș, Dan Barna și candidați la alegerile europarlamentare

 

18 martie 2019 – Ce ne dorim de fapt?

Ne dorim aderarea României la spațiul Schengen, ne dorim un Regulament European anti-corupție, cu standarde comune de integritate pentru toate țările membre, ne dorim standarde europene pentru calitatea serviciilor medicale și managementul din spitale care să fie aplicate și în România, ne dorim majorarea fondurilor europene pe care România le poate accesa pentru modernizarea spitalelor existente și construirea de spitale noi, ne dorim implicarea instituțiilor europene în construirea de autostrăzi în România.

Dar nimic din toate acestea nu este posibil atâta timp cât România este captivă unei clase politice corupte, atâta timp cât suntem conduși de condamnați penal și atâta timp cât hoția nu este pedepsită în România.

O Românie fără penali și fără hoție este condiția esențială pentru a ne realiza potențialul european.

Hai să începem cu lucrurile esențiale.

www.usrplus.ro

 

28 februarie 2019 – Strângem semnături la stația de metrou Pipera împreună cu Dacian Cioloş și Cristian Ghinea. Hai și tu să semnezi!
https://www.usrplus.ro/

 

27 februarie 2019 - Drumul spre victorie Trece prin Iași

E frumos să ne votezi “pe încredere”, dar noi credem că e și mai frumos să ne cunoaștem. De aceea, am pornit într-un turneu care va cuprinde 7 evenimente mari în 6 orașe simbol ale României (Iași, Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța, Cluj-Napoca) și în Bruxelles. Astfel, voi îi veți putea întâlni personal pe candidații noștri pentru alegerile europarlamentare. Iar ei vor afla în direct de la tine care sunt așteptările tale în ceea ce îi privește. De abia așteptăm să ne vedem!

Vineri, 1 martie, vă așteptăm la evenimentul Drumul spre victorie trece prin Iași ce va avea loc la Congress Hall Palas, sala Rossini, de la ora 18.00 (str. Palat, Nr. 3A).

La eveniment vor participa președinții celor două partide Dacian Cioloș (PLUS) și Dan Barna (USR), candidați de pe lista comună: Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Ramona Strugariu, George Țăranu, Liviu Iolu, Naomi Reniuț, Alin Mituța, Vlad Gheorghe, Teodora Stoian și Silviu Gurlui și coordonatorii campaniei electorale Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu.

Programul evenimentelor de la Iași va cuprinde și strângere de semnături pe traseul Copou – Universitate – zona pietonală Ștefan cel Mare între orele 12:15 – 13:45

Accesul în sală se va face prin înscrierile în prealabil în formularul https://bit.ly/2Toey0l

Vă așteptăm!

 

26 februarie 2019 - Liderii alianţei USR-PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş discută, la Adevărul LIVE, despre planul Opoziţiei de a sparge majoritatea PSD-ALDE, dar şi despre alegerile europarlamentare.
www.facebook.com/Adevarul

 

24 februarie 2019 – “Abrogaţi şi apoi plecaţi!” – Protest în Piaţa Victoriei după OUG pe legile Justiţiei

 

2 februarie 2019 – Astăzi s-a format principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR PLUS

Alianța 2020 USR PLUS - foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

Alianța 2020 USR PLUS – foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

Alianța 2020 USR PLUS (Dacian Cioloș, președintele PLUS și Dan Barna, președintele USR, 02 februarie 2019) - foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational

Alianța 2020 USR PLUS (Dacian Cioloș, președintele PLUS și Dan Barna, președintele USR, 02 februarie 2019) – foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational

articol preluat de pe www.usr.ro

Alianța 2020 USR PLUS - foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

Alianța 2020 USR PLUS – foto preluat de pe www.facebook.com/alianta2020usrplus

 

 

USR şi PLUS au decis, sâmbătă, 2 februarie 2019, după întâlnirea Comitetului Politic USR și a Consiliului Național PLUS ca cele două partide să formeze alianța “2020 USR PLUS” pentru a candida împreună la viitoarele alegeri europarlamentare care vor avea loc pe data de 26 mai 2019.

La ora 20:20 Comitetul Politic al USR a decis să susțină alianța 2020 USR PLUS. Alianța care va readuce România în Europa și alternativa pe care toată România o așteaptă, iar prin această alianță am arătat ceea ce românii așteaptă de mult timp: înțelepciune și maturitate. Este pasul necesar pentru viitorul țării noastre. Pentru că oamenii decenți, oamenii cinstiți, oamenii care vor o Românie Fără Penali au cu cine să voteze. Și acest lucru se datorează celor două partide. De astăzi, USR și PLUS sunt o alianță, sunt alternativa de care România are atât de mare nevoie”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Alianța 2020 USR PLUS va fi alternativa în care românii să aibă încredere că va reprezinta soluția pentru toate ciclurile electorale din România, până la alegerile parlamentare din 2020

Astăzi, cu sprijinul celor care cred în noi, putem spune că se naște principala forță de opoziție modernă din România. Principala forță de opoziție care poate să preia guvernarea și să ofere un proiect pentru țara noastră. Asta am construit astăzi. Un proiect pentru țara noastră, de data asta românii au cu cine să voteze, au pentru cine să se bată și sunt convins că împreună vom reuși să facem mai mult decât să-i dăm la o parte pe cei care duc România la faliment. În următorii 10 ani vom reconstrui România și o vom duce acolo unde îi este locul”, a transmis președintele PLUS Dacian Cioloș.

În urma alianței s-a decis ca dispunerea candidaților pe lista comună să se facă astfel:

PLUS va desemna candidații de pe locurile 1, 3, 5, 8, 10, 12, 13, 15, 17, 20, 22, 24, 25, 27, 29, 32, 34, 36, 37, 39 și 41.

USR va desemna candidații de pe locurile 2, 4, 6, 7, 9, 11, 14, 16, 18, 19, 21, 23, 26, 28, 30, 31, 33, 35, 38, 40, 42 și 43.

Echipa centrală de campanie va fi condusă de doi Coordonatori naționali, câte unul desemnat de fiecare partid. Deputatul Cătălin Drulă va fi coordonatorul USR în timp ce Vlad Voiculescu va reprezenta partidul PLUS.

USR și PLUS vor construi împreună o alternativă credibilă pentru România.

 

articol preluat de pe www.usr.ro