Votați, votați, votați!

sigla uniti schimbam

Voteză, votează, votează, votul tău contează!

Dacă ai ce?

Și dacă ai ce, te felicit, fericitule/o, înseamnă că mai ai speranță! :)

Eu nu!

Speranța mea, este construirea unei alternative, de jos în sus, în care să am încredere!

Acum vrem să-l alegem pe Ali Baba, care să se lupte cu cei aproape șase sute de hoți!

Hai nu șasesute , treisuteunu și cum este democrație și majoritatea dictează, ce vor dicta hoții?

Legi pentru ei!

Recunosc, în ultimul an, cum, necum, de ce, de ne-ce, o bună parte dintrei ei, unii chiar căpetenii, au luat drumul peșterii cu gratii!

Nu mă bucur de răul lor, dar este un risc pe care și l-au asumat, de bună voie și nesiliți de nimeni!

După faptă și răsplată!

Pentru cei care susțin teoria “oricine ajunge acolo, face la fel”, mai ales că una este să presupui cum ai reacționa și alta este să fi în situația dată, nu vreau să fiu un ipocrit ieftin și să zic, că aș fi fost vreun sfânt (mă refer strict la mine, nu vreau să generalizez) dar așa a fost să fie și mă bucur sincer, nu că ar fi strugurii acri!

Nu degeaba se spune în Tatăl Nostru (și spun și eu în fiecare seară) “și ferește-mă Doamne de ispită”

Pe de altă parte, cunosc personal oameni în care (cel puțin până la proba contrarie) am încredere, chiar mai mare decât am în mine! Vorbesc de încredere, nu de oameni capabili, că de aceea, știu și mai mulți! :)

Ei bine, am mai spus-o și o repet, foarte probabil că nu sunt singurul care am onoarea și privilegiul să cunosc astfel de oameni, oameni de oameni, oameni care ar fi trebuit și ar fi meritat să fie în locul celor care au furat atâta și sunt convins, în locul multor incapabili (chiar dacă nu sunt și hoți) care au încasat și încasează încă, retribuții foarte mari, total nemeritate!

De ce nu sunt ei acolo și România unde ne-am dori și ar trebui?

Răspunsul, pe cât de banal a devenit, pe atât de adevărat și logic este (nu l-am descoperit eu și nici nu sunt singurul care-l susțin!)

SISTEMUL!

Ok, și cine este sistemul?

Păi Sistemul este compus din oameni, inclusiv din cei care-l contestă și care, mai mult sau mai puțin, îl susțin, vrând, nevrând!

Una din modalitățile prin care susținem Sistemul (și chiar îl legitimăm) este prin alegeri, chiar și atunci cănd alegem “Răul Cel Mai Mic”

După ce faci această alegere, te culci pe o ureche și te mai trezești peste patru ani, când iar, Voteză, Voteză, Voteză!

Am făcut-o deja, am verificat-o, nu vreau să-o mai fac!

Boală lungă, moarte sigură!

Așa încât, dacă iese Iohanis, să zicem că e bine, este una din situațiile în care mi-aș dori să mă înșel și omul să fie capabil și de bună credință!

Dacă iese Ponta, vorba unui prieten de al meu, poate “binele” la care ne așteptăm, o să-i determine pe cei peste 50 % care nu prea ies la vot (apropo de democrație și de sistem, până la urmă, o minoritate hotărește pentru majoritate, ce și cum) să “iasă” la construirea unei alternative sănătoase, credibile și dacă s-o dovedi potrivit și posibil, la schimbarea Sistemului!

Acestea sunt motivele pentru care voi ieși la vot, dar voi anula votul, adică îi voi vota pe toți paișpe!

Respect celor care vor ieși la vot și vor vota candidatul dorit!

Respect celor care aleg să stea acasă, este dreptul lor!

Bineînțeles, respect maxim celor care vor vota nul! :)

Sper să avem și noi parte de aceiași înțelegere din parte celorlalți!

Dacă tot este democrație! :)

Respect și Solidaritate!

Uniți Schimbăm!

Hipster la vot :)

Atentie mare dacă te-ai hotarât să Votezi Nul, că “în cazul ăsta, nu e așa de simplu cum crede lumea”
Trebuie să fi instruit, nu e ca-n cazul celălalt, în care poți să nici nu ști cum te cheamă!
Cu un pic de neatenție, te trezești că-i dai, dai, dai și el tot o să mai miște la numărătoare!
Să avem spor! :)

stampila-vot

Biroul Electoral Central a decis care sunt situaţiile în care votul este considerat valabil, nul sau alb. Conform documentului publicat de Biroul Electoral Central, voturile sunt considerate valabil exprimate atunci când ştampila cu menţiunea “votat” este aplicată în interiorul unui singur patrulater sau dacă ştampila cu menţiunea “votat” depăşeşte limitele patrulaterului, dar opţiunea alegătorului este evidentă (inclusiv situaţia în care ştampila este doar tangentă la un patrulater dar nu atinge şi un altul).


Vot valabil exprimat este considerat şi în cazul în care ştampila cu menţiunea “votat” este aplicată în interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot sunt înscrise diverse menţiuni ale alegătorului (votul este considerat valabil indiferent de menţiunile înscrise pe buletin) şi în cazul în care ştampila cu menţiunea “votat” este aplicată în interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegătorul a mai aplicat una sau mai multe ştampile fără să atingă vreaun alt patrulater.


În schimb, dacă pe buletinul de vot nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare, buletinul de vot are alt model decât cel legal aprobat, ştampila cu menţiunea “votat” are alt model decât cel legal aprobat ori este aplicată în două sau mai multe patrulatere, votul exprimat este considerat nul.


Tot vot nul se consideră şi în cazul în care ştampila cu menţiunea “votat” este aplicată în două sau mai multe patrulatere, chiar dacă unele ştampile au fost tăiate de alegător, dacă ştampila a fost aplicată în exteriorul patrulaterelor sau ştampila atinge două sau mai multe patrulatere.


Voturile albe sunt considerate voturile exprimate prin introducerea buletinelor de vot în urnă fără aplicarea ştampilei cu menţiunea “votat” în vreun patrulater.

articol preluat de pe http://www.magazinsalajean.ro/