Uniunea Salvați Bucureștiul (USB)
foto: facebook.com
articole: usb.ro; youtube.com
Iulian Tănase: „Am mare încredere în Nicușor Dan, și asta pentru că am mare încredere în matematicienii care sînt talentați la fotbal”
Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați Bucureștiul. Nascut in 1969 la Fagaras. Liceul Radu Negru Fagaras 1984-1988, cu doua premii I la Olimpiada Internationala de Matematica. Studii in matematica la Universitatea Bucuresti, Universitatea Paris 11, Universitatea Paris 13 si Ecole Normale Superieure Paris. Doctor in matematica 1998 (Universitatea Paris 13). Cercetator la Institutul de Matematica al Academiei Romane. Organizator, prin Asociatia Tineri pentru Actiune Civica, al Forumurilor Tinerilor Români cu Studii în Străinătate, în 2000 și în 2002. Membru fondator si director executiv al Scolii Normale Superioare Bucuresti, universitate de elita in stiintele exacte. Initiatorul si presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, din 2008
Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) Viziune și soluții
Viziunea USB
Dacă schimbăm Primăria,
schimbăm Bucureștiul
Primăria se află la rădăcina tuturor problemelor bucureștenilor și de acolo vom porni curăţenia.
PASUL 1: Deschiderea Primăriei și a administraţiei locale
Primăria așa cum este ea azi blochează evoluţia orașului. Pentru a deveni utilă cetăţeanului, vom aplica următoarele măsuri:
Cheltuirea banului public
Toate facturile și contractele, toate documentele și ședințele Primăriei vor fi publice online, ca oricine să poată vedea cum se cheltuie banul public.
Raportare
Se vor planifica lucrările publice ale Primăriei și vor fi publicate trimestrial rapoarte prin care cetățenii să vadă în ce stadiu se află lucrarile și cât din bugetul inițial a fost investit.
Simplificare
Orice problemă pe care o ai ca cetățean cu autoritățile din Primărie va fi reglată printr-un singur contact, cât mai mult pe Internet. De asemenea, site-ul Primăriei va include informații despre cum îți poți rezolva problemele cu autoritățile orașului.
Organizarea informaţiei
Vom construi un sistem informațional geografic, numit și GIS, care va corela toate informațiile despre proprietăți, parcări, spații verzi, utilități, urbanism și construcții, toate puse pe harta orașului. El va fi public online și ne va ajuta să luam decizii pertinente pentru dezvoltarea Bucureștiului.
PASUL 2: Îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureștenilor
Îmbunătăţirea traficului
Vom aduce șoseaua de centură la 4 benzi într-un termen de 3 ani, în parteneriat cu Compania Națională de Autostrăzi. Aceasta măsură ar reduce cu 25% traficul în București. În plus, vom reforma transportul public prin: completarea flotei de autobuze și tramvaie, crearea de culoare unice și prioritizarea transportului public în intersecții prin colerarea cu sistemul de coordonare a traficului.
Facturi mai mici la caldură
Vom schimba în 6 ani întregul sistem de termoficare al orașului, economisind astfel pierderi de 150 de milioane de Euro anual. Aceasta măsură va fi resimțită în facturi mai mici pentru bucureșteni.
Creșterea spaţiilor verzi
Cu ajutorul sistemului informațional geografic (GIS) vom putea interzice eficient construirea pe spații verzi și vom putea amenaja parcuri noi pe terenurile Primăriei.
PASUL 3: Creșterea Bucureștiului ca centru cultural și economic
Blocajele prezentului ne împiedică să privim în viitor. Însă Bucureștiul poate deveni un oraș cu adevărat înfloritor. Prin facilități pentru firme noi, investiții inteligente și eficiente în educație și cultură, vom crește Bucureștiul ca centru regional universitar și economic în sud-estul Europei.
Vedeți aici cum Putem schimba Bucureștiul prin realism și bun simț!
articole preluate de pe: usb.ro; youtube.com
cititi si Uniunea Salvați Bucureștiul și-a lansat candidații pentru primăriile de sector (VIDEO)