Sf. Sfințit Mc. Simeon, ruda Domnului, Episcopul Ierusalimului (27 aprilie)

Sf. Sfințit Mc. Simeon, ruda Domnului, Episcopul Ierusalimului. Prăznuirea sa de către Biserica Ortodoxă se face la data de 27 aprilie - foto preluat de pe basilica.ro

Sf. Sfințit Mc. Simeon, ruda Domnului, Episcopul Ierusalimului

foto preluat de pe basilica.ro
articol preluat de pe ro.orthodoxwiki.org

 

Sfântul, slăvitul și întru tot lăudatul Apostol și Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului din Cei Șaptezeci este pomenit de Biserica Ortodoxă în 27 aprilie și împreună cu Cei Şaptezeci în 4 ianuarie.

 

Viața

Sfântul Simeon a fost fiul Sfântului Apostol Cleopa, fratele mai tânăr al Sfântului Iosif Logodnicul. El a fost martor la minunile Domnului Iisus Hristos și astfel a crezut în El.

După ce Apostolul Iacov, primul episcop al Ierusalimului a fost ucis în anul 62 sau 63 d.Hr., creștinii de acolo l-au ales pe Apostolul Simeon să îi ia locul. În timpul împăratului Traian, el a fost pârât la guvernatorul roman Atticus că făcea parte din spița Regelui David și că mărturisește credința creștină. Păgânii l-au capturat pe Sfântul Simeon, deja în vârstă de 100 de ani, și l-au torturat vreme îndelungată, iar apoi l-au dat la moarte martirică prin răstignire pe cruce.

Sfântul Simeon este menționat în Fapte 13,1: “Şi erau în Biserica din Antiohia prooroci și învățători: Barnaba și Simeon, ce se numea Niger, Luciu Cirineul, Manain, cel ce fusese crescut împreună cu Irod tetrarhul, și Saul.”

 

articol preluat de pe ro.orthodoxwiki.org
cititi mai mult despre Sf. Sfințit Mc. Simeon, ruda Domnului, Episcopul Ierusalimului si pe: basilica.rodoxologia.ro