La ordinea zilei – 25 august 2020

Situația din România - 25 august, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 25 august, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

foto preluat de pe www.facebook.com
articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 25 august

Ortodoxe – Aducerea moaştelor Sf. Ap. Bartolomeu; Sf. Ap. Tit

Greco-catolice – Aducerea în Veneţia a moaştelor Sf. ap. Bartolomeu; Amintirea Sf. ap. Tit.

Romano-catolice – Ss. Ludovic, rege; Iosif de Calasanz, pr.

 

AlegeriLocale2020/ 18 candidaţi la funcţia de primar general al Capitalei

18 candidaţi au rămas în cursa pentru funcţia de primar general al Capitalei, la alegerile locale din 27 septembrie. Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a constatat marţi definitive candidaturile. Conform procesului verbal al BEM, au fost înregistrate 24 de liste de candidaţi propuse de partidele politice sau alianţele politice, de alianţele electorale, precum şi candidaturi independente, din care 22 au fost admise în totalitate sau în parte. De asemenea, au fost înregistrate 19 candidaturi la funcţia de primar general, din care 18 au fost admise.

Acestea sunt:
* Traian Băsescu (PMP) – inginer, actual europarlamentar
* Gabriela Firea (PSD) – filolog/ jurnalist, actual primar general al Capitalei
* Nicuşor Dan (independent) – matematician, actual deputat
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a anunțat că, la nivelul MAI, s-a finalizat proiectul Ordonanței de Urgență pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice

Astăzi, 25 august a.c., ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a anunțat că, la nivelul MAI, s-a finalizat proiectul Ordonanței de Urgență pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, acesta fiind pus în dezbatere publică.

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

Noul proiect, care propune modificarea și completarea Legii nr.205/2004, are ca scop stabilirea unui mecanism potrivit căruia polițiștii pot constata că un animal se află într-o situație de pericol și emit un ordin de plasare a animalului în adăpost.
cititi mai mult pe unitischimbam.ro

 

ANM: Temperaturi maxime între 24 şi 33 de grade, în următoarele două săptămâni

Vremea va fi uşor sub normalul termic în majoritatea regiunilor, în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime cuprinse între 24 şi 33 de grade şi probabilitatea de averse la începutul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Muntenia, deşi vor fi unele variaţii în evoluţia valorilor termice diurne, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. În aceste condiţii, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 29 şi 33 de grade, chiar mai ridicată cu 1-2 grade în ultimele trei zile ale lunii august. Temperaturile minime se vor situa între 15 şi 18 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 25-26 august şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Situația din România – 25 august, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 732 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.367 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.08.2020 (10:00) – 25.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.268. Dintre acestea, 490 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.679.614 teste. Dintre acestea 20.479 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.764 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.715 la cerere.

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.920 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 124 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 338 au fost declarați vindecați.

 

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 24 august 2020, au fost raportate 2.049.499 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Regatul Unit 325.642 (+1.041) 41.429 (+6) 1.550 (+3)
Spania 386.054 – 28.838 – 150.376 -
Italia 259.345 (+1.209) 35.437 (+7) 205.662 (+192)
Franţa 242.899 (+4.897) 30.513 (+1) 85.352 (+227)
Germania 233.575 (+711) 9.272 (+3) 208.653 (+668)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 24 AUGUST 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

23.441.581 (+197.960) 809.422 (+3.682) 15.340.424 (+200.970)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 23– 24 august 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.
Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

 

Rusia afirmă că nu există suficiente dovezi care să susţină poziţia Germaniei că Navalnîi a fost otrăvit

Un înalt oficial sanitar din Rusia a declarat marţi că Germania nu pare să aibă suficiente dovezi pentru a susţine că opozantul rus Alexei Navalnîi a fost otrăvit, iar Kremlinul consideră la rândul său că medicii germani s-au pripit.

Spitalul Charite din Berlin, care îl tratează de sâmbătă pe Navalnîi, aflat în comă, după evacuarea sa dintr-un spital din Siberia, a transmis luni că Navalnîi a fost otrăvit cu un fel de inhibitor de colinesterază, care împiedică eliberarea normală a acetilcolinei, un neurotransmiţător.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Poliomielita, declarată eradicată în Africa, la patru ani după ultimele cazuri din Nigeria

Africa a fost declarată marţi liberă de poliovirus sălbatic de către Comisia Regională din Africa de Certificare a Eradicării Poliomielitei, informează Reuters. Certificarea acestei reuşite, anunţată în timpul unei videoconferinţe a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), presupune că toate cel 47 de ţări africane din OMS au eradicat boala virală care poate provoca paralizie ireversibilă. Ultimul caz din Africa a fost înregistrat în urmă cu patru ani în nord-estul Nigeriei.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

ONU: Preşedinţia Consiliului de Securitate respinge solicitarea SUA de a reimpune sancţiuni Iranului

Indonezia, care asigură preşedinţia Consiliului de Securitate a ONU, a declarat marţi că nu este în măsură să întreprindă acţiuni suplimentare cu privire la o solicitare a Statelor Unite de a reimpune sancţiuni globale împotriva regimului de la Teheran deoarece nu există un consens în rândul celor 15 membri, informează Reuters.

Vineri, 13 membri ai Consiliului de Securitate şi-au exprimat opoziţia faţă de demersul american. Ei au argumentat că acţiunea Washingtonului este nulă având în vedere că vor să utilizeze un proces convenit în cadrul acordului nuclear semnat în 2015 cu Iranul, din care însă SUA s-au retras în urmă cu doi ani.

Ambasadorul Indoneziei, Dian Triansyah Djani, preşedintele Consiliului în luna august, a abordat chestiunea într-un răspuns la o întrebare adresată de Rusia şi China cu privire la această problematică în timpul unei întâlniri consacrate Orientului Mijlociu.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Instrumentele de la bordul sondei Tianwen-1, aflată în drum spre Marte, au fost testate cu succes

Sonda chineză Tianwen-1 se descurcă foarte bine pe drumul spre Marte conform rezultatelor unor teste desfăşurate asupra echipamentelor sale şi se pregăteşte pentru cea de-a doua corecţie a traiectoriei, conform Administraţiei Naţionale Spaţiale a Chinei (CNSA), transmite marţi Space.com.

La data de 19 august, ora 15:20 GMT, sonda, la bordul căreia se află şi un rover cu tot cu sistemul de asolizare pe Planeta Roşie, se afla la distanţa de 8,23 milioane de kilometri de Pământ şi funcţiona normal, conform CNSA. În aceeaşi zi, inginerii misiunii au început să testeze instrumentele sondei, inclusiv magnetometrul, spectrometrul de mineralogie şi camerele video.

Până acum totul funcţionează perfect. Pentru moment, continuăm să-i monitorizăm starea în zbor şi vom continua să o verificăm în mod regulat“, a declarat Wang Chuang, designer şef al misiunii Tianwen-1 pentru media chineze. Magnetometrul va studia magnetismul de pe Marte. Spectrometrul de mineralogie va analiza compoziţia şi distribuţia diferitelor roci de la suprafaţa lui Marte. În tot acest timp, cele două camere video vor fi folosite pentru a cartografia Planeta Roşie şi pentru a-i studia morfologia şi structura geologică.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

SpaceX a testat motorul prototipului SN6 Starship, înainte de un potenţial zbor de încercare

Compania SpaceX a testat motorul ultimului prototip al vehiculului spaţial Starship pe care doreşte să-l folosească în programul de colonizare al planetei Marte, vehicul ce ar putea trece printr-un zbor de încercare la sfârşitul acestei săptămâni, transmite marţi Space.com. Unicul motor Raptor al prototipului SN6 Starship a fost testat la 23 august, la facilitatea SpaceX din sudul Texasului, în apropiere de localitatea Boca Chica.

Motorul Raptor a fost testat pe loc, o procedură comună înainte de o lansare. Predecesorul SN6, SN5, a fost lansată într-un zbor de încercare la începutul acestei luni şi este în prezent recondiţionată în pregătirea unor zboruri viitoare, conform declaraţiilor lui Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul SpaceX. Aceste teste vor deschide drumul omenirii spre Marte. SpaceX dezvoltă vehiculul spaţial Starship pentru a coloniza Planeta Roşie.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Ştirile zilei – 25 august 2020

Revista Presei din 25 august

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si:

- Evenimentele Zilei de 25 august în Istorie