La ordinea zilei – 21 iunie 2020
Bilanț după 4 ani de mandat al consilierilor USR în București și perspective de viitor cu viitorii candidați USR PLUS
foto captura video
articole preluate de pe www.agerpres.ro
Sărbătorile Zilei de 21 iunie
Ortodoxe – Sf. Mc. Iulian din Tars și Afrodisie; Duminica a 2-a după Rusalii (a Sfinţilor Români)
Greco-catolice – Duminica 2 dR. Sf. m. Iulian din Tars
Romano-catolice – Duminica a 12-a de peste an; Sf. Alois de Gonzaga, călug.
Ziua internaţională a sărbătorii solstiţiului
Marcată pentru prima dată în 2020, pe 21 iunie, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ziua internaţională a sărbătorii solstiţiului (“The International Day of the Celebration of the Solstice“) va fi celebrată în fiecare an la nivel mondial, pentru a informa populaţia despre evenimentele astronomice solstiţiu şi echinocţiu, ambele câte două în fiecare an, şi despre semnificaţia lor pentru numeroase religii şi culturi etnice.
Ziua internaţională a sărbătorii solstiţiului a fost proclamată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la 20 iunie 2019 prin Rezoluţia A/RES/73/300. Având în vedere faptul că aceste evenimentele astronomice simbolizează în cultura umană fertilitatea pământului, sistemele de producţie agricolă şi alimentară, moştenirea culturală şi tradiţiile milenare ale umanităţii, Adunarea Generală a ONU susţine că celebrarea acestor evenimente este o îngemănare a patrimoniului cultural şi a tradiţiilor existente de secole şi va juca un rol semnificativ în consolidarea legăturilor dintre popoare pe baza respectului reciproc şi a idealuri de pace şi bună vecinătate, potrivit www.un.org/en/observances/solstice-day.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Milioane de spectatori au marcat solstiţiul de vară urmărind online Soarele la Stonehenge
Ziua internaţională Yoga (ONU)
Ziua internaţională Yoga este sărbătorită, în fiecare an, la 21 iunie – ziua solstiţiului de vară, scopul fiind acela de a creşte interesul la nivel global faţă de această practică străveche cu numeroase beneficii pentru sănătatea fizică, mentală şi spirituală a întregii populaţii.
Data de 21 iunie a fost declarată Ziua internaţională Yoga, la 11 decembrie 2014, în urma adoptării de către Adunarea Generală a ONU a rezoluţiei 69/131. În acelaşi an, la 27 septembrie, premierul indian Narendra Modi înainta propunerea privind instituirea acestei zile, în cadrul unui discurs susţinut în faţa membrilor Adunării Generale a ONU.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Ziua europeană a muzicii
Ziua europeană a muzicii este marcată la 21 iunie. Celebrată în Franţa încă din 1982, ziua muzicii a devenit o sărbătoare europeană începând din anul 1985, pentru ca mai apoi să fie îmbrăţişată şi de state de pe alte continente. Cu acest prilej, sunt promovate toate genurile muzicale, dar şi variatele forme de expresivitate muzicală.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Nicușor Dan – Conferință de presă la 4 ani de la intrarea în Consiliul General și în Consiliile Locale de sector a colegilor mei.
“Sunt 4 ani în care USR a luptat cu administrația PSD împiedicând proiecte menite să ducă la sifonarea banului public, propunând proiecte care să ducă la îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor, apelând la instanță și câștigând procese pentru desființarea companiilor municipale. Nu a fost un mandat ușor, colegii mei fiind supuși atacurilor constante ale consilierilor PSD. Raportul de activitate pe care îl prezentăm astăzi arată că putem face multe lucruri bune pentru București dacă suntem uniți.
Alături de mine vor fi Ana Ciceală, reprezentant al consilierilor generali, Claudiu Năsui, președintele USR București și Vlad Voiculescu, președintele PLUS București.”
Nicușor Dan - Vedem în fiecare zi cum mijloace de transport în comun colapsează
“Infrastructura depașita în care nu s-a investit, trasee care nu țin cont de dinamica bucureștenilor, stații nemarcate și prost amplasate, mijloace de transport murdare, fără aer condiționat, toate acestea trebuie schimbate urgent.
Ca să decongestionăm traficul, transportul în comun trebuie să devină opțiunea numărul unu de deplasare prin oraș a tuturor bucureștenilor.
Suntem capitală a Uniuniunii Europene. Bucureștenii merită un transport public ca în Europa.
Haideți cu mine la un tur de București cu mijloace de transport de comun!”
#NicusorDanPrimar #BucurestiUnit
Olt: Sindicaliştii de la Alro solicită Guvernului aplicarea schemei de ajutor pentru marii consumatori industriali de energie
Preşedintele Sindicatului Liber Aluministul din cadrul Alro Slatina, Constantin Popescu, solicită Guvernului să aplice “imediat” prevederile ordonanţei referitoare la schema de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali energointensivi şi susţine că, în caz contrar, în următoarele săptămâni se poate ajunge la faliment.
Într-un comunicat de presă al Sindicatului Liber Aluministul, remis duminică AGERRES, Popescu punctează că Alro, mare consumator de energie, nu a primit încă sprijin conform schemei de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, această schemă fiind autorizată de Comisia Europeană la începutul lunii mai.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Voluntarii au adunat aproape 100 de saci cu deşeuri de pe digul şi insula Lacul Morii
Aproximativ 100 de saci cu deşeuri colectate selectiv au rezultat în urma muncii voluntarilor care au igienizat sâmbătă digul şi insula Lacul Morii, în cadrul acţiunii organizate de Comunitatea Pădurea Bucureşti şi Go4Fun România.
În patru ore de muncă, cei peste 50 de voluntari au reuşit să strângă gunoaiele din zonă pe fracţii (sticlă, hârtie, metal şi plastic) şi să adune ambrozia.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Averse, descărcări electrice şi vijelii în Bucureşti, până miercuri dimineaţa
Capitala se va afla, până miercuri dimineaţa sub Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii, conform prognozei speciale pentru municipiul Bucureşti, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Situația din România – 21 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică
Până astăzi, 21 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.045 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.911 au fost declarate vindecate și externate.
Până astăzi, 1.512 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 20.06.2020 (10:00) – 21.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 12 decese (8 bărbați și 4 femei)
Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.309 persoane. Alte 76.621 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 626.330 de teste.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.531 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 115 cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați.
În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:
Până la data de 20 iunie 2020, au fost raportate 1.503.319 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.
ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*
Regatul Unit 301.815 (+1.346)/ 42.461 (+173) / 1.319 -
Spania 245.575 (+307) / 28.315 (+1.179)/ 150.376 -
Italia 238.011 – / 34.561 (+47) / 182.453 (+546)
Franţa 159.452 (+811)/ 29.617 (+14) / 74.436 (+195)
Germania 189.135 (+601) / 8.883 (+11)/ 174.609 (+637)
Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)
SITUAȚIE GLOBALĂ LA 20 IUNIE 2020
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*
8.634.575 (+177.270)/ 460.081 (+6.199)/ 4.365.962 (+120.145)
* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 19 iunie – 20 iunie 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.
Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne
Zeci de arestări în Olanda după un protest împotriva restricţiilor legate de coronavirus
Poliţia din Haga arestat zeci de oameni duminică, după ce au refuzat să părăsească un protest împotriva măsurilor de distanţare socială instituite de guvernul olandez pentru a opri răspândirea coronavirusului, informează Reuters.
Aproximativ o mie de protestatari s-au adunat în zona Malieveld din Haga, în apropiere de sediul guvernului olandez, deşi protestul fusese interzis de municipalitate. “Demonstranţii care au refuzat să plece au fost toţi arestaţi “, a scris poliţia pe Twitter, fără să spună câţi oameni au fost reţinuţi.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Ungurii au protestat împotriva proiectului de reformă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Budapesta
Sute de unguri au protestat duminică contra proiectului de reformă a prestigioasei Universităţi de Artă Teatrală şi Cinematografică din Budapesta, care, se tem ei, va aduce şcoala sub un mai mare control guvernamental, informează Reuters.
Protestatarii, mulţi dintre ei studenţi şi personal universitar, actori şi scriitori, au purtat pancarte şi au ţinut discursuri în faţa clădirii principale, denunţând schimbările prevăzute.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Grecia: Manifestaţie la Atena cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului
Mai multe sute de persoane au manifestat sâmbătă la Atena cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului pentru a denunţa situaţia migranţilor în Grecia unde mii dintre aceştia sunt ameninţaţi cu expulzarea din adăposturile lor potrivit unei noi politici puse în aplicare de guvern, notează AFP.
Circa 1.100 de protestatari, potrivit poliţiei elene, 2.000 potrivit unui fotoreporter al agenţiei France Presse, au defilat prin centrul Atenei purtând pancarte pe care se putea citi: “Fără refugiaţi lipsiţi de adăpost, persecutaţi, închişi” şi protestând faţă de expulzarea din adăposturile lor a refugiaţilor care beneficiază de cazare temporară.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
Cutremur produs la Oklahoma, după mitingul lui Trump
Un seism cu magnitudinea de 4,5 s-a produs sâmbătă noapte în nordul statului Oklahoma, la câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a susţinut un miting în acest stat, transmite DPA.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro
articole preluate de pe www.agerpres.ro
cititi si:
- Evenimentele Zilei de 21 iunie în Istorie;
- Legea 55/2020, zisă a stării de alertă. Sancţiuni și aberaţii