La ordinea zilei – 18 iunie 2020

Nicușor Dan - Conferință de presă (18 iunie 2020) - foto captura video

Nicușor Dan – Conferință de presă (18 iunie 2020)

foto captură video
articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 18 iunie

Ortodoxe – Sf. Mc. Leontie, Ipatie și Teodul; Sf. Cuv. Erasm

Greco-catolice – Sf. m. Leontie

Romano-catolice – Ss. Marcu şi Marcelian, m.

 

Ziua gastronomiei durabile (ONU)

În fiecare an, la data de 18 iunie este marcată “Ziua gastronomiei durabile” (Sustainable Gastronomy Day). La 21 decembrie 2016, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat Rezoluţia A/RES/71/246, prin care a desemnat 18 iunie drept Ziua gastronomiei durabile, conform site-ului oficial al ONU, www.un.org.

Decizia recunoaşte gastronomia ca fiind “o expresie culturală legată de diversitatea naturală şi culturală a lumii“. Având în vedere că pandemia de COVID-19 se desfăşoară încă pe tot globul, gastronomia durabilă – care celebrează ingredientele şi produsele de sezon şi contribuie la păstrarea vieţii sălbatice, precum şi a tradiţiilor noastre culinare – este astăzi mai relevantă ca niciodată.
cititi mai mult pe: www.agerpres.rowww.un.org

 

Declarațiile de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul vizitei la Unitățile Mobile ATI de la Romexpo

Bună ziua, bine ați venit!

Este impresionant ce am văzut astăzi împreună, aceste patru tiruri care, fiecare dintre ele, are o funcțiune completă de secție de terapie intensivă, cu toată aparatura necesară și aceste unități, evident, vor putea fi folosite acolo unde este nevoie – și acum, pentru pacienți COVID, şi totuși, îmi permit să sper că vor fi din ce în ce mai puțini, o să revin la asta, dar și pentru orice alte situații. Ele vor fi gestionate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și vor fi folosite la nevoie.

Este, pe de altă parte, rezultatul unui parteneriat foarte frumos – și vreau să subliniez acest lucru – achiziția și dotarea acestor unități mobile de terapie intensivă este rezultatul unei colaborări foarte bune între autoritățile statului, mediul privat, firme, fundații, persoane fizice, voluntari – și iată că se poate.

Am vizitat aceste unități, mi s-au prezentat dotările, sunt dotări de ultimă oră şi sunt convins că atunci când va fi nevoie de ele, vor fi extrem de utile.
cititi mai mult pe www.presidency.ro

 

Nicușor Dan: În cunoscutul stil PSD, bazat pe violență și abuzuri, Gabriela Firea și primarul sectorului 5 au trimis mari utilaje de salubritate să boicoteze prin zgomot conferința mea de presă de azi dimineață. Să ne suprime dreptul la liberă exprimare.

Gabriela Firea se răzbună pe opoziție pe banii bucureștenilor. Capitala și bunurile publice sunt pentru Gabriela Firea moșia ei, de care dispune pentru răzbunările ei personale. În loc să strângă gunoiul, aceste utilaje s-au învârtit la comanda Gabrielei Firea, în jurul meu și al invitaților mei, claxonând la maxim timp de o oră și împrăștiind peste noi soluții dezinfectante, care ne pun sănătatea în pericol.

Poliția sectorului 5 a fost prezentă doar ca să se asigure că ordinul de tip mafiot al Gabrielei Firea, de intimidare violentă a unui contracandidat, este pus în practică. În loc să oprească mașinile de curățenie ale sectorului 5 din claxonat pe motiv de ordine publică și claxonat contravențional, Poliția sectorului 5 s-a asigurat că planul mafiot Firea-PSD se produce cum a fost gândit.

Este de neimaginat nivelul de sfidare a legilor, a cetățenilor la care a ajuns Gabriela Firea. Trebuie să fie disperată.

Vom scăpa de ea și ne vom lua orașul înapoi. Uniți, putem.
#BucurestiUnit #MafiaFirea

 

Nicușor Dan: Susțin o conferință de presă despre principalele subiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General, care are loc astăzi. Alături de mine sunt Stelian Bujduveanu – Consilier General al Municipiului București – Liderul consilierilor generali PNL, Alexandru Gâdiuță – Liderul consilierilor generali USR, Cristian Bacanu – Președintele PNL Sector 5 și Cristian Crivăț – Președinte USR Sector 5.

 

Instanţa supremă a decis să sesizeze CCR în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu

Avocatul Poporului a sesizat la CCR legea privind impozitarea pensiilor

Ministrul Apărării: Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale

Hotărârea în baza căreia terenul Depoului Victoria urma să intre în patrimoniul STB, revocată

CAB: Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni

Consiliul General a aprobat proiectul de divizare a Companiei Municipale Energetica

Avertizare Cod roşu de inundaţii pe râul Timiş, până vineri dimineaţa



Situația din România – 18 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.473 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.
Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 178 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.429 de persoane. Alte 86.167 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 597.696 de teste.

Situația din România - 18 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 18 iunie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică – foto preluat de pe www.facebook.com

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.531 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 115 cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost dec larați vindecați.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 17 iunie 2020, au fost raportate 1.486.366 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Regatul Unit 298.136 (+1.279) / 41.969 (+233)/ 1.304 (+11)
Spania 244.328 (+219)/ 27.136 -/ 150.376 -
Italia 237.500 (+210)/ 34.405 (+34) / 179.455 (+929)
Franţa 157.716 (+344)/ 29.547 (+111) / 73.791 (+332)
Germania 187.184 (+345) / 8.830 (+30) 173.599 (+757)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 17 IUNIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

8.142.129 (+141.282)/ 443.488 (+6.856)/ 4.076.020 (+119.483)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 16 iunie – 17 iunie 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.
Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

ONU: Refugiaţii formează 1% din populaţia planetei, un record

Numărul persoanelor care au fost nevoite să-şi părăsească zonele în care locuiau a ajuns în 2019 la un nivel record de 79,5 milioane, adică în jur de 1% din populaţia planetei, a comunicat joi, la Geneva, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), transmite dpa. În 2019, numărul celor care s-au refugiat în străinătate sau în interiorul ţărilor lor a crescut cu aproape 9 milioane. Creşterea a fost cauzată mai ales de crizele din Congo, Yemen şi Siria, dar şi din regiunea africană Sahel, afectată de conflicte şi de schimbările climatice. Acesta este primul raport anual al UNHCR care îi include pe cei 3,6 milioane de venezueleni care şi-au părăsit din 2015 ţara lovită de criză.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

ONU: Mexic, India, Irlanda şi Norvegia au fost alese în Consiliul de Securitate, în timp ce un loc a rămas neocupat

Mexic, India, Irlanda şi Norvegia sunt ţările care au fost alese miercuri în Consiliul de Securitate al ONU, dar cele 193 de state membre ale Naţiunilor Unite vor continua votarea joi în vederea ocupării ultimului loc rămas vacant deoarece pentru acesta nu a existat un câştigător clar, informează Reuters.

După ce au funcţionat practic virtual începând din martie, pe fondul pandemiei COVID-19, diplomaţii onusieni purtând măşti şi respectând regulile de distanţare socială s-au întors miercuri în sala Adunării Generale pentru a vota.

Canada a pierdut în favoarea Irlandei şi a Norvegiei într-o competiţie foarte strânsă în care Irlanda a solicitat ajutorul cântăreţului Bono şi i-a invitat pe ambasadorii acreditaţi la ONU la un concert al trupei U2, în timp ce Canada i-a invitat la un concert susţinut de Celine Dion.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Preşedintele Trump a promulgat o lege prin care sancţionează oficiali chinezi pentru tratamentul aplicat uigurilor

Ştirile zilei – 18 iunie 2020

Revista Presei din 18 iunie

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si:

- Evenimentele Zilei de 18 iunie în Istorie;

- Legea 55/2020, starea de alertă și Normele pentru terase: amenzi de până la 50.000 lei, măsuri neclare, triplă sancționare;

- Legea 55/2020, zisă a stării de alertă. Sancţiuni și aberaţii