La ordinea zilei – 18 iulie 2020

Situația din România - 18 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 18 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

foto preluat de pe www.facebook.com
articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 18 iulie

Ortodoxe – Sf. Mc. Emilian de la Durostorum; Sf. Cuv. Pamvo

Greco-catolice – Sf. m. Emilian din Durostorum

Romano-catolice – Ss. Frederic, ep.; Emilian din Durostorum, m.

 

Ziua internaţională Nelson Mandela (ONU)

Ziua internaţională Nelson Mandela este sărbătorită, în fiecare an, la 18 iulie. În urmă cu 102 ani, la această dată, se năştea Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Republicii Africa de Sud (1994-1999), un luptător în numele democraţiei, al libertăţii şi drepturilor omului, potrivit www.un.org. Apelul internaţional pentru această zi este ca oamenii din întreaga lume să o sărbătorească prin acţiuni bazate pe ideea că fiecare persoană are puterea de a schimba lumea în bine. Timp de 67 de ani (din 1942, când şi-a început campania pentru drepturile omului şi până în 1999, când s-a retras de pe scena politică), Nelson Mandela şi-a pus viaţa în slujba umanităţii, ca avocat al drepturilor omului, fiind un om al păcii internaţionale. Oamenii din întreaga lume sunt rugaţi să acorde 67 de minute din timpul lor în această zi pentru realizarea unui serviciu în folosul oamenilor şi comunităţii din care fac parte.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a ţinut sâmbătă un discurs online, cu ocazia Zilei Internaţionale Nelson Mandela, avertizând că lumea a ajuns într-un “punct critic” şi cerând un model global de guvernare pentru combaterea inegalităţilor agravate de epidemia de coronavirus, transmite dpa.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Situația din România – 18 iulie, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate.

Până astăzi, 2.009 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.07.2020 (10:00) – 18.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 de decese ( 14 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 889 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 943.733 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.212 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 158 au fost declarați vindecați.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 17 iulie 2020, au fost raportate 1.609.235 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Regatul Unit 292.552 (+641) 45.119 (+66) 1.403 -
Spania 258.855 (+1.361) 28.416 (+3) 150.376 -
Italia 243.736 (+230) 35.017 (+20) 196.483 (+237)
Franţa 173.838 (+534) 30.138 (+18) 79.371 (+210)
Germania 200.843 (+583) 9.082 (+4) 187.800 (+800)
Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 17 IULIE 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

13.788.300 (+257.672) 589.688 (+5.796) 7.895.965 (+178.489)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 16 – 17 iulie 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.

Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

Zece mii de ruşi au manifestat pentru susţinerea guvernatorului regiunii Habarovsk, arestat ca suspect de crimă

Cel puţin 10.000 de manifestanţi au ieşit sâmbătă în stradă în oraşul Habarovsk pentru susţinerea guvernatorului provinciei cu acelaşi nume din extremul orient al Rusiei, arestat săptămâna trecută ca suspect de crimă, relatează Reuters. Serghei Furgal, membru al Partidului Liberal Democrat, a câştigat în 2018 alegerile din provincie în faţa unui contracandidat din formaţiunea de guvernământ Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin.

După arestare, guvernatorul a fost dus la Moscova, unde se află acum în arest preventiv. El este suspectat de implicare în organizarea asasinatelor mai multor oameni de afaceri, în urmă cu 15 ani, şi ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă. Demonstranţii din Habarovsk au mărşăluit pe şoseaua care traversează oraşul. Unii au cerut eliberarea lui Furgal, alţii – un proces deschis şi transparent.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Israel: Manifestaţii împotriva guvernului şi corupţiei

Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă seară la Ierusalim şi Tel Aviv pentru a denunţa corupţia şi modul de gestionare a pandemiei de COVID-19 şi a consecinţelor sale de către guvernul israelian, notează AFP. Nemulţumirea populară s-a intensificat în ultimele zile, pe fondul noilor restricţii impuse în contextul noului val al pandemiei care a afectat economia, protestatarii acuzând guvernul că este “deconectat” de la realitate. O primă adunare a avut loc la Ierusalim în faţa reşedinţei premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pentru a cere demisia acestuia. Inculpat pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare, Benjamin Netanyahu este în centrul unui proces în care următoarea audiere va avea loc duminică.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Summit UE: Consultări pentru convingerea “frugalilor”, impasul continuă

Blocajul de la summitul Uniunii Europene continua sâmbătă după-amiaza târziu la Bruxelles, unde liderii celor 27 de state membre ale Uniunii încearcă să ajungă la un compromis privind planul de relansare după epidemia de coronavirus, transmite AFP. În dezbatere se afla o propunere revizuită, care oferă mai mult ţărilor care susţin austeritatea, în frunte cu Olanda.

Din surse apropiate discuţiilor, AFP a aflat că planul prezentat de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se bucură de o susţinere “importantă”. Procesul este însă în continuare “dificil şi laborios”, afirmă o altă sursă a aceleiaşi agenţii.

Puţin după ora locală 18.00 (16.00 GMT), premierul italian Giusppe Conte a apreciat că negocierile sunt “mult mai dificile decât se aştepta” şi a menţionat chiar un “impas”, fără a face alte precizări. El şi-a manifestat nemulţumirea că “Olanda şi ceilalţi frugali nu înţeleg necesitatea unei reacţii puternice”.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

SUA: Parlamentarul şi activistul pentru drepturi civile John Lewis a decedat, la vârsta de 80 de ani

Congresmanul şi activistul pentru drepturile civile american John Lewis a decedat, a anunţat vineri preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, transmit Reuters, AFP şi dpa. Lewis avea 80 de ani şi suferea de cancer pancreatic. Pelosi, care l-a numit pe John Lewis drept ”conştiinţa Congresului”, a lăudat ”leadershipul moral” pe care el l-a adus în forul legislativ american timp de peste 30 de ani. ”Fiecare zi a vieţii lui John Lewis a fost dedicată asigurării libertăţii şi a justiţiei pentru toţi”, a subliniat preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA. Născut în 1940 în statul Alabama, Lewis a fost considerat unul dintre cei mai proeminenţi activişti pentru drepturile civile din SUA.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Patinatoarea australiană Ekaterina Alexandrovskaya a decedat la 20 de ani

Australianca de origine rusă Ekaterina Alexandrovskaya, campioană mondială la patinaj artistic la juniori în 2017, a decedat vineri la vârsta de 20 de ani, informează AFP şi ziarul belgian Le Soir. Potrivit unor media, ea ar fi comis “un act disperat”. Alexandrovskaya a fost campioană mondială la juniori în proba de perechi în 2017 la Taipei alături de australianul Harley Windsor. Moscovită de origine, Alexandrovskaya obţinuse un an mai devreme cetăţenia australiană.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Revista Presei din 18 iulie

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si

- Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie