Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Roșiei Montane ▪ 6 februarie 2016 ▪ Un nou început!

februarie 6, 2016 @ 17:00

foto si articol: facebook.com

După 16 ani de luptă, sărbătorim Roșia Montană privind spre viitor. Uniți, am apărat-o de la distrugerea preconizată de proiectul minier al RMGC. Acum trebuie să solicităm la fel de ferm schimbarea atitudinii autorităților!

Prin atelierele deschise și discuțiile structurate care vor constitui nucleul manifestării din acest an, urmărim să punem bazele unui plan practic de dezvoltare a localității. Vă invităm să ordonăm și să filtrăm idei și propuneri de la toți cei dornici să se implice în mod constructiv. De asemenea, programul va include, ca în fiecare an, proiecții de film, concerte și expoziții.

■ Propunem trei mari teme de gândire, la care se vor adăuga idei primite înainte de 6 februarie 2016 și pe parcursul desfășurării evenimentului:
➜ abandonarea definitivă a perspectivei monoindustriale miniere;
➜ introducerea Roșiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO, un impuls esențial pentru dezvoltarea zonei;
➜ orientarea politicilor locale către accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru protecția patrimoniului si mediului, organizarea infrastructurii si dezvoltarea antreprenoriatului local în agricultură, turism si mici întreprinderi.

La finalul acestui exercițiu de participare publică, sperăm să avem un scenariu optimist pentru viitor, care să ducă mai departe lupta de până acum.

***
■ Ne dorim să construim împreună, cu aceeași solidaritate și energie care ne-au condus astăzi aici. Invităm fiecare oraș să organizeze Ziua Roșiei Montane și să contribuie cu viziunea sa pozitivă!
✍ Te așteptăm cu un mail de înscriere până pe 25 ianuarie 2016 la organizare@ziuarosieimontane.ro

articol preluat de pe: facebook.com

Detalii

Data:
februarie 6, 2016
Timp:
17:00
Event Categories:
, , , , ,
Etichete Eveniment:
Website:
https://web.facebook.com/events/457077497823271

Organizator

Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Lasa un comentariu