Cere parlamentarilor PSD-ALDE să nu introducă prag pentru abuzul în serviciu!

Cere parlamentarilor PSD-ALDE să nu introducă prag pentru abuzul în serviciu! - foto preluat de pe facebook.com

Cere parlamentarilor PSD-ALDE să nu introducă prag pentru abuzul în serviciu!

foto si articol preluate de pe facebook.com

28 octombrie 2017

 

Săptămana viitoare se anunță CRUCIALĂ pentru modificările Codului Penal. Liderii PSD-ALDE se pregătesc să neutralizeze infracțiunea de abuz în serviciu prin introducerea unui prag valoric.

Nu îi putem opri decât cu ajutorul vostru. Scrieți Comisiei speciale pentru armonizarea Codurilor cu deciziile CCR pentru a cere să nu introducă un prag pentru abuzul în serviciu.

Adresa de email este: comisie.coduri@cdep.ro, iar mai jos aveți un model.

Către PARLAMENTUL ROMÂNIEI
Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției
În atenția tuturor membrilor acestei comisii

DOAMNELOR ȘI DOMNILOR PARLAMENTARI,

Subsemnata/ul _____, identificat/ă prin actul de identitate C.I. seria ___ nr. ______ domiciliat/ă în România, judeţul ______, în calitate de cetățean român, vă rog să nu introduceți în legislație un prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Nu susțin introducerea unui prag pentru această infracțiune deoarece magistrații sunt cei care trebuie să determine, de la caz la caz, dacă fapta este suficient de gravă pentru a constitui infracțiune și a fi pedepsită penal. De asemenea, în cele mai multe state europene, printre care Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Italia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria nu există în legislație un prag pentru abuzul în serviciu sau pentru infracțiunile similare, iar România ar trebui să continue să urmeze acest model.

Dacă totuși veți decide introducerea unui prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu, susțin ca acesta să fie echivalent cu un salariu lunar minim net pe economie, respectiv suma de 1.000 de lei. Legea trebuie să protejeze toți cetățenii români, inclusiv pe cei cu venituri modeste, de aceea consider că reglementarea trebuie să fie raportată la venitul minim din România.

Vă mulțumesc!

Cu stimă,
Nume și prenume

articol preluat de pe facebook.com