‎Operatiunea Steagul UE + Revolutia Luminii (26 februarie 2017)

Operatiunea Steagul UE + Revolutia Luminii (Bucuresti, Piata Victoriei, 26 februarie 2017) - foto: Rares Mandu

Operatiunea Steagul UE + Revolutia Luminii (Bucuresti, Piata Victoriei, 26 februarie 2017)

foto: Rares Mandu

 

Ziua 27, moment emoţionant. Steagul Uniunii Europene luminează Piaţa Victoriei

Operatiunea Steagul UE + Revolutia Luminii (Bucuresti, Piata Victoriei, 26 februarie 2017) - foto: Claudia Craiu

Operatiunea Steagul UE + Revolutia Luminii (Bucuresti, Piata Victoriei, 26 februarie 2017) – foto: Claudia Craiu

articol: Loredana Diacu

26 februarie 2017

Pentru a 27-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13, românii se strâng în Piaţa Victoriei, loc unde cer, zi de zi, demisia Guvernului şi schimbarea modului în care e condusă ţara. În această seară, protestatarii vor forma steagul Uniunii Europene, considerată aliată în lupta contra corupţiei.

cititi mai mult si vedeti video pe: epochtimes-romania.com

 

 

#REZIST | Forța noastră este solidaritatea noastră.

articol: Mihai Șora

Mihai Șora - foto: facebook.com

Mihai Șora – foto: facebook.com

26 februarie 2017

Dragi prieteni,
câteva gânduri, după o altă zi de protest.
(Voi reveni cu o analiză mai amplă despre ce ni întâmplă și despre încercările prin care trece România în clipa de față.)
_________

►E un protest atât de categoric! Trebuie să fii lipsit de simțul conducerii corecte ca să nu îl iei în seamă. Conducerea corectă fiind cea care vizează binele ansamblului social pe care-l conduci.

Când mă duc să protestez, la o sută de ani, primul lucru pe care NU-l simt, la care NU mă refer este faptul că am o sută de ani. Eu mă duc să protestez ca un cetățean al acestei țări. Un cetățean liber, care își trimite delegați care să-l conducă. EU i-am trimis acolo ca să mă conducă. I-am luat de-acolo (de unde nu erau nimic) și am spus „mergeți și conduceți-mă; voi sunteți deștepți, cultivați, informați și așa mai departe. Și de bună credință.“ Buna-credință fiind temelia pe care celelalte calități pe care le-am invocat adineaori pot sta articulându-se între ele, în așa fel încât să fie benefice pentru cetățenii acestei țări.

Nu eu, Mihai Șora! Ci eu, cetățeanul acestei țări, v-am trimis să mă conduceți! Dar cu mandatul pe care vi l-am dat eu, în numele acestui mandat și în conformitate cu acest mandat. Nu v-am trimis acolo ca – odată ajunși – să nechezați cum vreți voi!

Simt ce simte lumea!
Nu „am simpatie și înțelegere“ pentru ce simte lumea și „mă alătur“ lumii. Fac parte din ea. Sunt atins de realitatea împotriva căreia protestez, mă supără și reacționez. Alături de semenii mei care sunt atinși, îi supără și reacționează.

►Nu te poți revendica de la legitimitatea ta inițială, adică de la faptul că ai fost votat, în mod legitim, de o populație de bună-credință. Dacă i-ai înșelat buna-credință, ți-ai pierdut legitimitatea. Și este cazul de față. Nu poți duce de nas, de mai multe ori, o lume întreagă.

Ca protestatar, eu mă simt solidar cu o lume întreagă care protestează. Simt cotul unuia și altuia în dreapta și în stânga mea, spatele celui din față, răsuflarea celui din spate. Simt. Fac parte din acea masă protestatară. Nu mă extrag din ea pentru a o vedea din afară. Sunt parte componentă a ei. E solidaritatea mea profundă – și f i i n ț i a l ă, aș spune – cu semenii mei. Sunt unul dintre ei. Forța noastră este solidaritatea noastră.
____
MIHAI ȘORA : #REZIST | Forța noastră este solidaritatea noastră.
muzica : Tom Fahy
un film de Luiza Șora
București, februarie 2017

articol preluat de pe: facebook.com/mihaisora

 

Poporul român continuă să reclame demisia guvernului şi îşi afirmă ataşamentul faţă de UE

articol: Alexandre Herlea

Alexandre Herlea - foto: facebook.com

Alexandre Herlea – foto: facebook.com

26 februarie 2017

Poporul român continuă să reclame demisia guvernului care a încercat să frâneze lupta împotriva corupţiei; cerinţă legitimă şi după anularea ruşinoasei ordonanţe de urgenţă contra căreia au ieşit în stradă seară de seară, de aproape o lună, sute de mii de persoane. Determinarea cu care această cerere este formulată îi onorează pe români şi pune în evidenţă prăpastia care îi separă de guvernul care, în ciuda celui mai elementar bun simţ, se agaţă de putere. România este astfel murdărită; în orice ţară civilizată un guvern în urma unei astfel de «performanţe» ar fi demisionat fără să ezite.

Cei care reclamă demisia guvernului cer de asemenea ca lupta împotriva corupţiei să fie întărită, ca instituţiile să funcţioneze corect, ca valorile europene să fie respectate. Acest ataşament faţă de Europa a fost pus în evidenţă în această seară, cum se vede în fotografia de mai sus; drapelul european a fost arborat de cei care manifestă în faţa guvernului.

La Maison Roumaine îşi afirmă încă odată solidaritatea cu toţi cei care luptă pentru ca Ţara să devină un membru respectat al Uniunii Europene, o Românie democratică în care libertatea, justiţia şi solidaritatea să fie efective.

articol preluat de pe: alexandruherlea.wordpress.com

 

Protestul „București – Rezistăm. Schimbăm”. Operațiunea Steagul UE și Revoluția Luminii