Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

ProFest – un festival al cunoasterii

25 august @ 9:00 - 27 august @ 23:00

| http://www.profest.net/

ProFest – un festival al cunoasterii

foto si articole: facebook.com

16 mai 2017

 

ProFest – un festival al cunoașterii” a pornit de la ideea că fiecare dintre noi are puterea să devină un factor de transformare pozitivă a țării, iar implicarea în viața civică este mai mult decât o datorie, este un drept la libertate pe care avem nevoie să-l conștientizăm zi de zi. Pentru că noi ca indivizi suntem atât de valoroși nouă înșine și României pe cât suntem de informați, activi și determinați să construim țara pe valori și modele pozitive.

ProFest – un festival al cunoașterii” este organizat din inițiativa unei echipe de voluntari sub egida CENTRAS și își propune ca în perioada 25 – 27 august 2017 să desfășoare la Râșnov (județul Brașov) o sută de activități în zece spații de lucru. Scopul acestora este de a oferi participanților la festival diverse modele de implicare civică activă, ocazia de a cunoaște și a face schimb de idei cu alți oameni, dar și de a se dezvolta în cadrul atelierelor de lucru nonformale.

ProFest este un festival al cunoașterii ce urmărește să promoveze drepturile cetățeanului și activarea civică a acestuia prin organizarea de ateliere practice educaționale, precum și prin relaxarea în natură alături de prieteni vechi și noi.

Pe lângă participanți cu spirit civic, se vor alătura evenimentului artiști, oameni de cultură și activiști care vor împărtăși din experiența lor moduri în care ne putem implica concret în soluționarea diverselor probleme de interes general ale societății.

Se vor dezbate 10 teme majore, iar invitații vor expune în cadrul atelierelor metode inovatoare ori deja consacrate de a construi sau îmbunătăți mecanismele aflate în slujba cetățenilor, ori din contră, pentru a sancționa abuzurile, ajutând astfel la transformarea în bine a României.

Cele zece teme sunt: Educație și Metode Nonformale, Creație, Europa și Diaspora, Jurnalism/Investigație, Digital, Transparență, Sănătate, Ecologie, Antreprenoriat și Juridic.

Vă așteptăm la ProFest să ne transformăm împreună în cetățeni mai implicați și mai entuziasmati prin informare, stimularea creativității și libertatea de conectare la valorile împărtășite de comunitatea festivalului.

De ce? Pentru că fiecare dintre noi are dreptul și datoria morală de a-și exercita meseria de cetățean!

 

Cu totii ne dorim o comunitate puternica, un oras mai curat, educatie de calitate, un sistem de sanatate mai bun. Dar oare cati dintre noi sunt dispusi sa faca ceva mai mult decat un „like” pe FB?
Impreuna cu un grup de voluntari inimosi am pus bazele „Profest – un festival al cunoasterii”.
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a transforma acest vis in realitate. 35 de Lei inseamna un bilet la film, hai sa ne facem viata noastra si a copiilor nostri mai frumoasa, schimba filmul pe educatie.
Cine este alaturi de noi?
profest.net/#doneaza

articole preluate de pe: facebook.com

Detalii

Începere:
25 august @ 9:00
Finalizare:
27 august @ 23:00
Preţ:
http://www.profest.net/
Event Categories:
, , , , , ,
Etichete Eveniment:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/pages/R%C3%A2%C5%9Fnov/105498156150215

Organizator

ProFest – un festival al cunoasterii
Website:
http://www.profest.net/

Lasa un comentariu